Můj kousek štěstí

Zatočte s váčky pod očima

Studené obklady zmenšují otoky a zároveň ulevují od nepříjemné bolesti očního okolí.

Opuchlé oči má občas každý – objeví se ráno po nedostatečném spánku, při únavě nebo různých alergiích. Pokud ale přetrvávají a jsou vystouplé, jde spíše o váčky.

Co je způsobuje?

Váčky vznikají, když se pod očima nadměrně ukládá voda nebo tuk. Příčinou hromadění vody může být například přibývající věk, narušené proudění lymfy, dlouhodobý stres, špatné stravovací návyky či nadměrná konzumace alkoholu. Tukové váčky způsobuje nedostatečná lymfatická mikrocirkulace, kvůli které se ložiska tuku přesouvají ke spodním víčkům.

Vsaďte i na pomoc odborníků.

Jak s nimi bojovat?

Je důležité zjistit, zda se pod očima ukládá voda, nebo tuk, případně obojí. Někdy se totiž v kruzích pod očima, které tvoří prohlubně, vytvoří i váček.

V takovém případě se nejdříve řeší váček a až poté propadlé kruhy. Při odstraňování tukových váčků je lepší oslovit odborníka, který zjistí, zda jde o vodu, nebo tuk.

Co můžete udělat vy

Začněte se více starat o úpravu svého životního stylu – jezte zdravěji, dostatečně pijte a spěte, sportujte a odpočívejte. Na zmírnění váčků si pořiďte masážní roll-on na oční okolí, který podporuje obnovu buněk, posiluje ochrannou bariéru tenké pleti a zlepšuje její pevnost a pružnost. Aplikační kulička příjemně chladí, čímž snižuje případný otok, a masážní pohyb rozproudí lymfu.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden