Moje sladké tajemství

Závěsné truhlíky

Pokud patříte mezi milovníky květin, ale klasické květináče nebo vázy vás už nudí, neváhejte a vyrobte si květináče závěsné. Můžete je mít kdekoli po bytě.

Budeme potřebovat:

 20 latěk o délce 26 cm a průřezu 2 x 2 cm
 vrtačku, šroubky
 silnější přírodní provaz nebo pletené lanko
 na povrchovou úpravu pak barvu nebo mořidlo pro exteriér + úzký štětec

Jak na to?

1. Vyvrtáme otvor v laťkách pro průchod provázku. Pomocí úhelníku si 3 cm od kraje latiček označíme ryskou místo, kde budeme vrtat. Čtyři latičky neprovrtáváme, budou tvořit dno truhlíku.

2. Neprovrtané latě nyní přišroubujeme s přesahem a v odstupech na dvě podélné, které již mají provrtané otvory.

3. Připravíme si delší kousek provázku a od spodní strany roštu začneme s provlékáním. Pro snadnější provlékání roztřepeného konce provázku jej můžeme zakapat voskem nebo opálit.

4. Na provázek navlékneme půlku připravených latiček poskládaných střídavě přes sebe. Druhou půlku latěk začneme stejným způsobem, ale jen svrchu provlékat v protilehlém rohu. Zespodu udělejte silný uzel.

Tip!

Truhlíky si můžete ozdobit různými malůvkami, třpytkami, nalepte na ně třeba malinké kvítky, kuřátka, zkrátka využijte vše, co souvisí s jarem a létem.

Labuť z PET lahví oživí vaši zahrádku

Budeme potřebovat:

 12 ks 1litrových PET lahví
 bílou, černou a oranžovou barvu + štětec
 izolepu
 hlínu na naplnění PET lahví
 1 m dlouhou hadici
 drát

1. Všechny PET lahve omyjte a zbavte veškerých etiket. Nabarvěte je nabílo a nechte zaschnout. Nabílo nabarvíte také hadici po celé délce.

2. Když máte materiál zaschlý, můžete začít plnit lahve hlínou. Je to z toho důvodu, aby vám při první bouřce neulétly a zatížily se.

3.  Lahve zatlačíte do země (pokud bude labuť na zahradě) nebo do květináče s hlínou (pokud na balkoně). Oblepíte izolepou, aby držely kulatý tvar.

4. Do hadice vložíte drát a vytvarujete labutí krk s hlavou. Pak už jen pomocí barev nakreslíte zobák a oči. Hadici zatlačíte do země a izolepou připevníte k PET lahvi.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden