Závin se špenátem

Špenátový závin se sýrem ricotta je dobrůtka, kterou jistě neurazíte při jakékoliv příležitosti.

Suroviny

Na těsto - 130 g hladké mouky - 2 lžíce olivového oleje - 60 ml vody - špetka soli - 1 žloutek na potření - 1 lžíce sezamových semínek - pečicí papír

Na náplň - 200 g mraženého listového špenátu - 2 stroužky česneku - 200 g sýru ricotta - sůl, pepř - olivový olej

Postup

1. Mouku prosejte do mísy a smíchejte se solí, olivovým olejem a vodou. Rukama rychle vypracujte hladké těsto a dejte ho na 30 minut odležet do lednice.

2. Připravte si náplň. Na pánvi rozehřejte olivový olej a opečte pokrájené stroužky česneku. Přidejte špenát a ricottu, osolte a opepřete, a pod pokličkou poduste doměkka.

3. Těsto rozválejte na pomoučené ploše na tenký plát. Naneste na něj špenátovou náplň a zaviňte. Potřete žloutkem a posypte sezamovými semínky.

4. Závin přeneste na plech vystlaný pečicím papírem a dejte péct do trouby vyhřáté na 190 °C přibližně na 30 minut, dozlatova.

reklama
reklama

Komentáře