Můj čas na kafíčko

Zázračná Chia semínka 

Cítíte se vyčerpaná a bez elánu? Tak si v obchodě se zdravou výživou pořiďte chia semínka, která jsou výborným pomocníkem pro získání energie. Ne nadarmo se jim proto říká semínka běžců.

Doporučují se užívat předtím, než jdete například na svižnou procházku nebo si zaplavat. Dobijí vás energií a rázem si budete připadat, že zvládnete úplně všechno. Odkud tato záhadná semínka pochází? Pěstují se převážně na území Latinské a Střední Ameriky a do České republiky se dováží. Chia jsou plody šalvěje hispánské a vypadají jako miniaturní šedobílá vajíčka.

Jak prospívají? 

Hodí se do ovocných nápojů, kaší, jogurtů i pudinků. Vážou na sebe vodu a dokážou zvětšit objem až dvanáctkrát. Právě proto dokážou zahnat pocit hladu a přispívají k úbytku váhy. Zabraňují dehydrataci, protože tělu dodávají vodu zevnitř. Obsahují spoustu důležitých minerálů a vitaminů jako jsou proteiny, tuky, sacharidy a Omega-3 mastné kyseliny! Mimo to jsou vydatným zdrojem spousty dalších prvků, které blahodárně působí na činnost orgánů. Už jen dvě čajové lžičky semínek denně vám zajistí potřebnou dávku želena, zinku, fosforu, vlákniny, vápníku, magnesia i antioxidantů.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
Štítky:

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden