Můj čas na kafíčko

Zázračná cibule

Co všechno dokáže?

Obyčejná cibule je neobyčejná. Tahle štiplavá kráska je totiž doslova napěchovaná léčivými účinky. Obsahuje třeba allicin, látku se silně antibiotickým účinkem, která nám pomáhá proti nachlazení a kašli.

Cibulový sirup proti kašli

Potřebovat budete bílou cibuli, kterou nakrájejte na širší kolečka a cukr krupici. Do sklenice naskládejte vždy vrstvu cibule, kterou posypte dvěma lžícemi cukru a tento postup opakujte, dokud není sklenice plná. Pak ji uzavřete a na 24 hodin uložte do chladné tmavé místnosti, aby mohla cibule pustit šťávu. Nakonec sirup přeceďte a užívejte 3-4 denně po jídle 2 lžíce.

Pomocník proti rýmě

K uvolnění nosních dutin vám pomůže vdechování cibulových výparů. Stačí, když nakrájíte čerstvou cibuli na širší kolečka a spaříte jí v misce horkou vodou. Nahněte se pak nad nádobu, přes hlavu si přehoďte ručník a nechte cibuli působit. Sice si u toho dost popláčete, ale stojí to za to. Má příznivé účinky nejen na trávicí ústrojí, ale také zlepšuje chuť k jídlu, stimuluje produkci žluče a žaludečních šťáv nebo posiluje střevní stěnu a napomáhá udržet zdravou střevní mikroflóru.

Jak na to?

Cibuli zkrátka nakrájejte na drobno a přidejte do salátu, ochuťte s ní brambory nebo jí do jídla přidejte během vaření.Proti vysokému tlaku Cibule je starým lékem proti vysokému krevnímu tlaku a její pravidelné užívání může mít srovnatelné účinky s chemickými preparáty. Stejně tak dokáže úspěšně bojovat se škodlivým cholesterolem a také dokáže snížit hladinu krevního cukru u diabetiků. Stačí, když tento „zázrak“ zařadíte pravidelně do svého jídelníčku.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
Štítky:

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden