Můj čas na kafíčko

Zázračné masky aneb co dům dal

Hýčkejte své vlasy přírodními zdroji bez chemie.

Dáváte vlasům zabrat fénováním nebo barvením? Toužíte po regeneraci plné přírody bez různých chemických surovin? Tajemství zdravých vlasů se skrývá v úplně obyčejných ingrediencích, které máte určitě schované doma ve spíži.

Výživová maska proti roztřepeným konečkům

Budete potřebovat:

 1 lžíci medu
 1 lžíci olivového oleje
 1 žloutek

Všechny ingredience smíchejte a naneste na poškozené konečky, nechte působit 20 minut a poté směs důkladně opláchněte vlažnou vodou.

Až směs dobře vypláchnete, umyjte si vlasy jako obvykle, jen s tím rozdílem, že kondicionér nebo masku necháte působit o patnáct minut déle.

Vitaminová na suché vlasy s draslíkem

Budete potřebovat:

 1 banán
 1 lžičku medu
 1 lžičku olivového oleje

Zralý banán rozmixujte na kaši, přidejte lžičku medu a olivového oleje a vzniklou směs pořádně promíchejte. Naneste na vlasy a nechte působit 20 minut, potom je omyjte, a vlasy budou plné lesku a zdraví.

Lék proti lupům existuje

Budete potřebovat:

 šťávu z jednoho citronu
 1 litr vlažné vody

Vymačkanou šťávu z citronu smíchejte s vlažnou vodou a vmasírujte ji do vlasů, ale pouze na 2/3 vlasů u hlavy. Nechte působit 20 minut a důkladně opláchněte studenou vodou.

Elixír proti padání vlasů

Potřebujete:

 2 lžíce jablečného octa
 2 šálky vlažné vody
 kapku oliv. oleje

Dva šálky vlažné vody smíchejte se dvěma lžícemi jablečného octa. Svoji hřívu následně umyjte jako obvykle a až na závěr ji tímto octovým roztokem přelijte a již neoplachujte.

Podpořte růst vlasů životabudičem

Budete potřebovat:

 1 vejce
 3 lžíce olivového oleje
 2 lžíce mleté kávy

Všechny zvolené potraviny důkladně smíchejte, směs vetřete do suchých vlasů, tedy od kořínků po konečky, a hlavu si zabalte do igelitové fólie. Po 30 minutách smyjte masku vlažnou vodou.

Pokud máte světlé vlasy, masku s kávou raději vyzkoušejte jen krátce, je totiž možné, že by se vám vlasy zbarvily do tmavšího tónu.

Olejový zábal na suché vlasy


Potřebujete nutně kadeřnici, a nikde není otevřeno? Udělejte si vlasový salon rovnou doma. Vystačíte si pouze s olivovým anebo kokosovým olejem, který lehce nahřejte v mikrovlnné troubě. Teplý olejíček důkladně vetřete do vlasů. Pokud se vám mastí vlasy, aplikujte ho pouze na konečky a nechte působit 20 minut.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden