Moje chvilka pohody

Zázračné účinky aloe vera

Aloe vera se používá po staletí k ozdravení a omlazení kůže. O svou pokožku takto pečovala i královna Kleopatra.

Gel aloe vera obsahuje přes dvě stovky prospěšných látek. Můžete si jím potírat vlasové kořínky nebo jej nanášet na obličej, krk i celé tělo.

Vyživená a pružná pleť

Gel je plný vitaminu C a E a beta karotenu, které jsou známé v boji proti volným radikálům a také svými omlazujícími schopnostmi. Při pravidelném ošetřování bude pleť dobře hydratovaná a vyživená.

Pomůže od akné

Pokud smícháte dužinu s alpou a několika kapkami citronu, můžete tuto směs používat jako velmi účinnou pleťovou vodu vhodnou především na aknózní pleť.

Léčí kožní problémy

Při pravidelném potírání dužinou nebo přikládání celého seříznutého listu se velmi rychle zbavíte kožních potíží jako jsou ekzémy nebo opary. Gel snižuje záněty, podporuje obnovu buněk a ochlazuje a zvlhčuje pokožku.

Silné a krásné vlasy

Aloe vera obsahuje různé aminokyseliny, které dokážou velmi dobře obnovovat a také stimulovat vlasové kořínky. Vlasy vám budou nejen méně padat, ale také budou znatelně silnější a pevnější.

Pomocník při hubnutí

Aloe působí pozitivně také na zažívání. Pomáhá odstraňovat problémy jakými jsou zácpa, průjem a celkově zlepšovat trávení. Jelikož má aloe pozitivní účinky na lidské orgány a zároveň pročišťující vliv, doporučuje se také jako výborný doplněk dietního jídelníčku.

Šťáva z této rostliny pomáhá povzbudit metabolismus a tím podporuje látkovou výměnu nejenom při hubnutí.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden