Moje sladké tajemství

Zázračné účinky česneku

Česnek pomáhá dokonce i při hubnutí

Česnek je skvělý pomocník při nízkém a vysokém tlaku i při nachlazení. Jeho účinky jsou ale mnohem rozmanitější. Tak určitě neváhejte a vyzkoušejte ho.

Možná není nejvoňavější, ale v boji proti zdravotním neduhům je nepřekonatelný. Česnek působí proti bakteriím a virům a říká se, že je silný jako antibiotika. Preventivně působí proti kornatění cév, čistí krev a pomáhá v y l u čov a t škodlivé látky z těla.

Předchází infarktu a mrtvici a prý je účinný i v boji proti rakovině. Je to zkrátka přírodní zázrak.

Česnek a snaha hubnout

Věděla jste, že zvýšena konzumace česneku podporuje spalování tuků? Pro figuru i zdraví je důležité správné trávení, a s tím vám může pomoci opět česnek. Svými účinky totiž ničí škodlivé bakterie ve střevech.

Aby vám síla čerstvého česneku nedráždila žaludek, konzumujte starší, jen nepodceňujte kvalitní uskladnění. Z česneku také můžete vyříznout zelenou část, bez ní by měl být pro váš žaludek méně dráždivý.

Jak zlikvidovat zápach?

S česnekem se pojí i jeho neodmyslitelné aroma, které je cítit z dechu i dlouho po jeho konzumaci. Pokud se ho chcete zbavit, potřete stroužek česneku, pokud ho jíte syrový, medem nebo jej zapijte mlékem.

Pozor, nešetrná tepelná úprava ničí pozitivní účinky česneku,proto jej do jídla přidávejte vždy až na konci.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
Štítky:

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden