Můj kousek štěstí

Zázračný kokos pro krásu

Kokosový ořech zná každá z nás, ale co teprve tajemství, které je ukryto uvnitř? Kokosová voda, mléko i dřeň mají nejedny omlazující a léčebné účinky.

Tvrdý ořech zraje na palmě skoro celý rok, když ho pak rozbijete, dostane se bílé dužnině a kokosové vodě. Obojí je přitom zdrojem cenných látek pro vaši krásu a vitalitu! Kokos má totiž díky svému výživnému složení mnohé blahodárné účinky na váš organismus a pokožku.Mimo jiné tak konzumace kokosu zamezuje vzniku rakoviny, posiluje imunitní systém, omezuje vznik hemeroidů nebo pomáhá při redukci vaší váhy. Průsvitná voda, která vytéká z ořechu má vynikající složení, které účinně působí na lidské zdraví.Najdete v ní totiž nejen cukry, vitamíny a minerální látky, ale také aminokyseliny a účinné hormony. Obecně kokosová voda zabraňuje dehydrataci organismu a pomáhá mu doplnit ztracenou energii. Je proto vhodná proti únavě a doplnění zdravého životního stylu.

Bílá dužina ořechu je zase bohatá na tuky, glycidy, proteiny a vodu. Většinou se ale nejí přímo, ale pracovává se další produkty, jako je kokosové mléko, mouka nebo olej. Právě kokosový olej má výborné schopnosti vyhlazovat pleť, avšak ji také zvláčnit a dodat ji chybějící jemnost.Proto je ceněným doplňkem mnoha kosmetických přípravků. Stejně je na tom i kokosové mléko, které má všestranné využití od kuchyně po tělová mléka, koupele, krémy nebo šampony.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
Štítky:

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden