Moje šťastná hvězda

Zázračný med z Manuky pro vaše zdraví

Pomáhá i při Alzheimeru!

Využívání medu a jeho blahodárných účinků je staré téměř jako lidstvo samo. Jistě máte svůj oblíbený. Květový, lesní nebo smíšený. Ale znáte med Manuka z Nového Zélandu?

Tento med má několikanásobně silnější účinky na naše zdraví než běžně dostupné medy. Proč? Ve srovnání s běžně dostupnými medy obsahuje velmi vysoké množství methylglyoxalu (MGO), dále antioxidanty, flavonoidy, vitamin C, karoteny a další. Právě methylglyoxal je tou nejdůležitější součásti medu Manuka, protože mu dodává až 95 % prospěšných vlastnosti a účinků – protibakteriálních, protivirových, protizánětlivých a protiplísňových. Med Manuka díky němu působí proti bakterii Helicobacter pylori i v boji proti bakterii zlatý stafylokok (MRSA). A co víc?

Pomáhá při Alzheimeru

Pomáhá rovněž při refluxu jícnu, Alzheimerově nebo Parkinsonově chorobě, cukrovce či při vážných kožních nemocech. Výzkumy navíc ukázaly, že každodenní konzumace tří lžiček medu Manuka podporuje imunitní systém v boji proti rakovině. Obsah methylglyoxalu v medu Manuka se měří metodou MGO, kterou vynalezl profesor Thomas Henle z Technické univerzity v Drážďanech. Jde o velmi přesnou metodu (s odchylkou maximálně 2 %) a zároveň i jediný způsob určování kvality manukového medu.Tuto metodu jako jedinou uznává vláda Nového Zélandu.

Jak poznáte kvalitu?

Při nákupu medu Manuka byste měli mít jistotu, že se jedná o výrobek nejvyšší kvality. Proto je vhodné zvolit si ten, který byl testován na obsah methylglyoxalu. Údaje o jeho množství na obalu vám usnadní výběr a pomohou vám zvolit si produkt, který nejvíc vyhovuje vašim potřebám. Certifikovaný obsah methylglyoxalu se pohybuje od 100 do 550 mg na kilogram manukového medu. Právě podle tohoto označení poznáte, jak je med Manuka účinný. Med Manuka s označením MGO 100+ zlepšuje imunitu a přispívá k celkovému dobrému zdravotnímu stavu. Jeho konzumace je zvlášť vhodná v podzimním a zimním období jako prevence proti nachlazení.
Hodnota MGO 250+ se doporučuje při potížích s refluxem jícnu (zpětný tok žaludečních šťáv do jícnu), pálení žáhy, poruchách trávení a podobně. MGO 400+ pomáhá v léčbě žaludečních vředů a doporučuje se při syndromu dráždivého tračníku. Pomáhá také u obtížně hojících se ran, proleženin a pooperačních ran. Med Manuka 550+ je vhodný při potížích s ekzémem, při ateroskleróze, pásovém oparu nebo při angině.

Lžička plná zdraví

Pravidelná konzumace manukového medu prospívá také zdravým lidem. Jak potvrdily odborné analýzy, už po dvou týdnech jeho užívání se zlepšuje složení krve, zvyšuje se množství červených krvinek, vzrůstá hladina železa a krevního barviva hemoglobinu, které je nezbytné pro přenos kyslíku v krvi. Med Manuka je vhodné jíst stejně jako běžné druhy medu, nejlépe 2–3 čajové lžičky ráno nalačno, asi 20 minut před jídlem. Jeho konzumace je zcela bezpečná, jde o 100% přírodní produkt, který neobsahuje žádné chemické přísady.

Med v tabletkách?

Nová technologie umožňuje konzumovat med také v podobě prášku obsaženého v tobolce. V novém přípravku je obohacen o oligosacharid alfa-cyklodextrin. O co se jedná? O vlákninu, která přispívá k obnovení bakteriální flóry trávicího systému. Ve své původní podobě se dostane do střev a stává se živnou půdou pro probiotické kmeny, jako jsou laktobacily nebo bifidobakterie. Dobré bakterie vylučují organické kyseliny, peptony a bakteriociny, které zabraňují množení patogenních mikroorganismů. Regulace bakteriální flóry přináší výhody. Zmírňuje poruchy žaludku a střev, zácpy, průjmy, bolesti břicha a poruchy trávení. Zlepšuje se regulace cukru a tuku, roste imunita organismu. Navíc med Manuka v tobolkách má mnohem silnější vlastnosti než nektar v tekutém stavu stejné síly. Přípravek alfa-cyklodextrin zvyšuje vliv medu na organismus a stává se lépe stravitelný. Med v podobě tablet je vhodný také pro diabetiky. Obsahují xylitol, který snižuje hladinu cukru v krvi po jídle.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
Štítky:

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden