Moje šťastná hvězda

Zázračný olej

Čistý, za studena lisovaný olivový olej je nejen hotovým balzámem pro vaši pokožku, ale také pomůže vlasům, aby byly zdravější a lesklejší. Určitě ho máte doma i vy. Vyzkoušejte jeho blahodárné účinky, které má i mimo kuchyňské prostředí.

Zapomeňte na předsudky a kupte si kvalitní olivový olej, který využijete zejména v koupelně. Lepší a zdravější kosmetickou pomůcku totiž nenajdete.

Působí protizánětlivě

Díky vitaminu E, který olivový olej obsahuje, bude pokožka elastičtější a odolnější.Nebojte se ho používat, ani když trpíte různými druhy vyrážek. Působí totiž i protizánětlivě a hojí drobná poranění.

Vlasový zábal

Máte roztřepené konečky? Dopřejte vlasům olivový zábal. Dodá jim hedvábný lesk. Zahřejte dvě polévkové lžíce oleje a smíchejte ho s žloutkem. Vmasírujte směs do vlasů a obalte si hlavu potravinovou fólií. Tak účinek oleje ještě zvýšíte. Nechte ho působit alespoň hodinu.

Koupel pro jemné ruce

I ruce potřebují koupel. Olivový olej nalijte do misky a mírně ho povařte. Jakmile trochu vychladne, ponořte do něj na deset minut ruce.

Vyhlazuje vrásky

Potřebujete vyhladit vrásky? Smíchejte lžíci olivového oleje s lžící citronové šťávy. Promasírujte si s ním celý obličej. Aplikujte masku pravidelně alespoň dvakrát týdně.

Bezchybné nehty

Olivový olej můžete použít i na nehty. Nahřátý olivový olej naneste na ruce a pořádně si s ním promněte nehtová lůžka. Navlečte si bavlněné rukavice a nechte olej působit přes noc.

Místo odličovadla

Jedním z nelepších přírodních odličovadel je právě olivový olej. Odlíčí i voděodolný make-up! Tampon namočte v teplé vodě a nakapejte na něj pár kapek olivového oleje. Klidně ho používejte každý den.

Cukrový peeling

Domácí peeling za pár minut? Není problém! Do tří lžic olivového oleje přidejte dvě lžíce třtinového cukru a přidejte několik kapek vonné esence.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden