Můj kousek štěstí

Zázračný pramen mě postavil na nohy

V oblasti Slavkovského lesa vyvěrá skoro zapomenutý, mírně radioaktivní pramen, jehož největší sláva byla mezi první a druhou světovou válkou.

Ta voda mi pomohla. Ten úžasný dar přírody je dnes prakticky zapomenut, jen málo lidí z okolí zná přesnou poloho pramenu, který má zvláštní jméno Radionka.Moje rodina z těch míst pochází, o zázračném pramenu mi vyprávěla moje babička i prababička. Oběma pomáhal na bolavá kolena a dědovi na páteř poničenou z uranových dolů. Jak život šel, na Radionku jsem zapomněl.Oženil jsem se, založil rodinu a bydlel celý život v malém městě nedaleko Prahy. Až když jsem se dostal do důchodového věku a s ním přišly různé zdravotní potíže, jsem si vzpomněl. Najednou se probudila vzpomínka na zázračný pramen, který léčil mým předkům bolavá kolena.A tak jsem jednoho dne vzal velký kanystr, usedl do auta, a do míst, kam jsem jezdíval jako dítě na prázdniny a kde pramen údajně vyvěral, se rozjel. Opravdu jsem ho našel, vodu si natočil a odvezl sto padesát kilometrů domů…

Uzdravení jsem nečekal

Po dvou dnech se stal doslova zázrak.Aniž bych něco čekal, přestala mě bolet kolena, která mě sužovala už téměř rok. Už jsem s tím chtěl jít k doktorovi, ale nějak jsem se obával, že mi řekne, že je to artróza. Zkrátka návštěvu lékaře jsem oddaloval.Jiných pramenů jsem vypil snad hektolitry, ale tento na mě zapůsobil okamžitě po vypití přibližně tří litrů za dva dny. A tak jsem nelenil, sedl do auta a vezl kufr a zadní sedadlo plné kanystrů pro sebe i různé známé. Protože samozřejmě o tom zázraku vyprávím kdekomu. Jsou lidé, kteří mi nevěří a přičítají úlevu placebo efektu a sugesci. Nepomůže moje tvrzení, že jsem pramen pil bez nějakého očekávání zlepšení. Další část lidí, kterým jsem o pramenu a jeho účinku pověděl, si už sehnala nebo shání nejrůznější nádoby a pomocí mnou namalovaného plánku se pro pramen chystají nebo už vyrazili.
Nejhorší je ovšem třetí skupina lidí, kteří prostě řeknou, že jim prameny nechutnají a třebaže věří, že mě pramen zbavil bolesti, tak ho prostě pít nebudou a raději do sebe budou cpát tablety… Netvrdím, že na každého působí pramen stejně, ale myslím si, že jeho popíjení za pokus rozhodně stojí.

Josef (65), Kladensko .

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden