Moje šťastná hvězda

Zázračný přerušovaný půst

Existuje metoda, která vám neříká, co máte jíst, a přesto vede k hubnutí. Seznamte se!


Přestože éra nejrůznějších diet je, zdá se, minulostí, stále častěji je slyšet o způsobu stravování, kterému se říká přerušovaný půst. Jeho hlavní myšlenkou je nechat tělo „vyhladovět“, aby začalo sahat do svých tukových zásob. Lze díky němu shodit nějaká kila i své tělo „ozdravit“.


Je jedno, které jídlo vynecháte


Přerušovaný půst má mnoho podob, kdy asi nejznámější spočívá v tom, že rozdělíte den do dvou částí. Menší, která trvá 8 až 10 hodin, je čas, během kterého můžete normálně jíst.


Větší, tedy 14 až 16 hodin je časem, kdy se postíte. A je jen na vás, jestli začnete snídaní a skončíte už odpoledne, nebo prvním jídlem bude oběd a dopřejete si i večeři.


Obecně se ale doporučuje, že ženy by měly stravu vynechávat na kratší dobu než muži. A pochopitelně se doporučuje, aby jídla, která konzumujete, byla zdravá.


Vyberte si, co vám vyhovuje


Variant tohoto režimu stravování je ale celá řada. Například si můžete vybrat jeden až dva dny v týdnu, kdy budete hladovět, a po zbylých pět dní můžete jíst bez omezení tak, jak jste zvyklí.


Extrémnější variantou je pak půst každý druhý den. Jsou ale i lidé, kteří některá jídla vynechávají spontánně, například v době, kdy se najíst nestíhají, nebo prostě necítí hlad.


I tahle varianta nese svoje ovoce. Samozřejmostí by jako u všeho mělo být poslouchat svoje tělo a respektovat aktuální zdravotní stav! Jako ve všem je totiž nejdůležitější to, jak se vy sami cítíte a co vašemu tělu dělá dobře. Jedině tak u toho vytrváte.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden