Zázvorové pivo

Svěží, mírně alkoholický nápoj pochází z Británie, kde je velmi oblíbený také jako limonáda.  

Suroviny:

30 g čerstvého zázvoru

500 g cukru krystal

2 citrony

5 l vody sušených pivních kvasnic

Postup:


  1. Zázvor oloupeme a nožem na plocho jej rozdrtíme.Dáme ho do velké mísy, zasypeme cukrem a zalijeme vroucí vodou. Z citronů vymačkáme šťávu a přilijeme ji ke směsi.

  2. Sušené pivní kvasnice zalijeme v hrníčku vlažnou vodou. Necháme 3–4 minuty oživit a vlijeme do zázvorové směsi.

  3. Promícháme a necháme 24 hodin stát. Nápoj přecedíme do čistých lahví přes plátno a uzavřeme je korkovou zátkou. Nad hladinou musí zůstat nejméně 3 cm volného prostoru na tvořící se oxid uhličitý. Zázvorové pivo podáváme dobře vychlazené ve vysokých sklenicích.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
reklama

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden