Můj kousek štěstí

Zázvorové želé s pomerančem

Do želé můžete přimíchat i trošku kukrumy, která má skvělé antibakteriální a prohřívací vlastnosti. Navíc želé krásně zbarví do žluta.

Potřebujete:

✿ 100 g čerstvého zázvoru
✿ 1 velký pomeranč
✿ 1 citron
✿ 100–150 g třtinového cukru
✿ 2 lžičky ovocného pektinu

1. Důkladně očištěný zázvor můžete buď nastrouhat, nebo nakrájet na malé kousky. Z pomeranče škrabkou oloupejte kůru a nakrájejte ji na proužky.

2. Do kastrůlku dejte nakrájený nebo nastrouhaný zázvor. Z pomeranče i citronu vymačkejte šťávu a společně s nakrájenou pomerančovou kůrou ji přidejte k zázvoru. Pak přisypejte cukr, zalijte vodou a přiveďte k varu. Povařte na velmi mírném plameni 10 minut.

3. Ve lžíci cukru rozmíchejte pektin, přimíchejte ho do směsi a ještě 5 minut povařte. Horké želé nalijte do vysterilizovaných sklenic a uzavřete.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden