Zázvorovo-hruškový koláč s voňavou skořicí

Urodila se vám spousta hrušek a nevíte, jak je zužitkovat? Připravte si koláč z čerstvých nebo zavařovaných hrušek.


Ingredience:


4 velké hrušky


3 vejce


1 sáček prášku do pečiva


1/2 lžičky sušeného zázvoru


5 lžic mléka


200 g hladké mouky


150 g másla a ještě lžíce másla na vymazání formy


150 g krupicového cukru


hrst moučkového cukru na vysypání formy


Postup:


Troubu si předehřejte na 160 stupňů. Formu si ze všeho nejdříve vymažte máslem a vysypejte moučkovým cukrem.Hrušky oloupejte, zbavte je jadřinců a nakrájejte na tenké plátky.


Smíchejte máslo a cukr a utřete do pěny. Postupně přidejte všechna vejce, mouku a zázvor a promíchejte do hladkého těsta, které vylijte do formy a vyskládejte na něj na plátky nakrájené hrušky.


Koláč vložte do rozehřáté trouby a pečte 35 minut. Nakonec koláč poprašte moučkovým cukrem.



Tip redakce


Nejlépe chutná koláč s měkkými hruškami zvanými máslovky. Použít můžete ale i jablka.

reklama
reklama