Můj čas na kafíčko

Zbavte se bradavic!

Zjevují se na každém nose ježibaby, ale často i jinde na těle. Nezhoubné výrůstky virového původu na kůži působí nevábně.

Pomoc z přírody je tou nejúčinnější a zároveň i nejlevnější formou, jak se zbavit některých neduhů. Patří mezi ně také bradavice.

Posilujte imunitu

Bradavice jsou nepříjemným kožním útvarem, který se objevuje nejvíce na rukou, nohou, ale i na obličeji nebo genitáliích. Mohou se odstraňovat kapalným dusíkem (lokální zmrazení), chirurgicky, laserem, pomocí speciálních léčiv, ale také některými výtažky z bylin.

Platí, že k bradavicím jste více náchylná, pokud máte sníženou imunitu. Prevencí je tedy její posilování. Je třeba také upozornit, že byliny a přírodní prostředky působí na každého různě, ostatně stejně jako klasická medicína.

Vlaštovičník mírně páchne, ale léčí.

Smil italský

Jde o koření, které má chuť a vůni po maggi a kari. Bylinku můžete přidávat do jídel, neboť pročišťuje krev a je velmi dobrou prevencí proti virovým nákazám. Ze smilu italského si můžete připravit odvar nebo olej, kterým si natírejte postižené místo. Stačí vzít hrst čerstvého smilu, povařit ve dvou deci vody a scedit.

Vlaštovičník větší

Volně rostoucí rostlina, hojně rozšířená v naší přírodě, obsahuje látky, které bradavici de facto vypálí. Vlaštovičník roste na rumištích, podél cest a plotů na vlhčích místech. Dorůstá až do výšky jednoho metru a kvete drobnými žlutými kvítky.

Lodyhy i listy se snadno lámou a na lomu roní tmavě žluté až oranžové mléko. Pokud si s ním minimálně týden potíráte postižené místo, bradavice se začne scvrkávat a posléze by měla zmizet. Ale pozor! S výtažky vlaštovičníku se to nesmí přehánět, protože patří mezi jedovaté rostliny.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
reklama

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden