Můj čas na kafíčko

Zbavte se chloupků v obličeji

Chloupky v obličeji má sice každý, ale pokud jsou příliš viditelné vypadají neesteticky. Jak je rychle a jemně odstranit?

Nejčastěji se objevují nad horním rtem, na bradě a kolem obočí. Nezakryjete je make-upem, a pokud jich je více a jsou tmavé, každý si jich všimne. Proto se jich snažíme za každou cenu zbavit. Jak na to, aby to moc nebolelo a nepodráždila se pleť?

Vytrhávání pinzetou

Při menším počtu chloupků je to ta nejlepší volba. Sice trochu bolestivější a zdlouhavá, ale účinná a dlouhodobá. Používejte čistou pinzetu a chloupky vytrhávejte šetrně, aby nedošlo k poranění kůže.

Depilační pásky

Zvolit můžete také speciální voskové pásky určené přímo na citlivou pleť obličeje. Stačí je nahřát v dlaních, přilepit a proti směru růstu chloupků rychle strhnout. Ideální je proužek vyzkoušet na méně viditelném místě, například na noze, a to pro případ alergické reakce.

Cukrová pasta

Zřejmě nejlepší a nejjemnější metoda. Směs cukru a vody se lehce nahřeje, nanese na potřebná místa a po zaschnutí se ve směru růstu chloupků jemně z kůže strhne.

Depilační krém

Jednoduchá a nebolestivá metoda. Krém nanesete na obličej, necháte pár minut působit a pak setřete. Ne všechny depilační krémy se však hodí pro citlivou pleť, před použitím je potřeba je vyzkoušet na malém kousku kůže.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden