Moje chvilka pohody

Zbavte se kil s tukožroutskou dietou

Když se tukožroutská dieta objevila poprvé, byl to ohromný dietní hit slibující snadné zhubnutí. V čem spočívá její "kouzlo"?

rincip této diety je založen na radikálním omezení příjmu potravy a tedy na malém energetickém příjmu. Jejím základem je tukožroutská polévka. Uvaříte si ji z hlávkového zelí, kořenové zeleniny, rajčat, papriky a cibule v libovolném poměru.

Co dokáže

Polévka zasytí a zároveň dodá tělu dostatečné množství tekutin, vlákniny a vitamínů. Vláknina podporuje trávení, takže tělo se odvodní a detoxikuje. Hubnoucí efekt se dostaví díky tomu, že tělo hladoví.

Ze stravy jsou zcela vyřazeny sacharidy, tuky a bílkoviny, které jsou hlavním zdrojem energie, takže tělo musí sáhnout do uložených zásob a ty začne spalovat. Ale pozor, pokud k dietě nepřidáte fyzickou aktivitu, shodíte hlavně ve svalech a tuky zůstanou.

Jak dlouho?

Tukožroutská dieta se drží po dobu jednoho týdne. Tělu chybí potřebné živiny a taky by dlouhodobější trvání mohlo vést k selhání organismu. Polévka se může doplnit syrovou zeleninou, libovým masem a rýží. Pijí se neslazené nápoje, čaj a káva.

Klady a zápory

Dieta je vhodná pro všechny, kteří chtějí rychle a jednorázově zhubnout. Za týden je možné shodit 2 a více kil. Není vhodná pro osoby trpící těžkou obezitou - po návratu k běžnému stravování nejen že u těchto osob dojde k jojo efektu, ale naopak ještě k většímu přibírání. Výhodou je, že vaše tělo se dokonale pročistí. Nepotěší vás ale problémy s nadýmáním.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden