Můj čas na kafíčko

Zbavte se váčků pod očima

Děsíte se každé ráno při pohledu do zrcadla nehezkých váčků pod očima, která váš obličej hyzdí už skoro pravidelně? Máte pocit, že jsou den ode dne větší? Co s tím?  

Proč otoky vznikají?

Oči jsou uloženy v obličeji v tukových polštářcích, s jemnými vazivovými pouzdry.Ta s přibývajícím věkem ztrácejí pružnost a pevnost. Tukové polštářky se začnou zvolna protlačovat do podkoží očních víček. Také hromadění vody v těle způsobuje následný otok víček. Dochází k tomu pomalu a nenápadně, důsledkem jsou však stále se zvětšující „pytlíky“ hlavně na dolních víčkách.

Radikálnější řešení

Otoky a vaky se dnes často odstraňují chirurgicky, tzv. blefaroplastikou. Operaci horních víček zvažujte dříve než vám začne vadit při vidění. U dolního víčka vaky postupně zasahují dolů až k tvářím a chirurgické řešení je obtížnější. Proto je důležité vyhledat plastického chirurga včas. Dřív než se začnou objevovat otoky po únavě, při nedostatku nebo naopak po delším spánku. Při včasném odstranění tukových váčků zůstane kůže víček pružná a otoky většinou trvale zmizí.

Jak operace probíhá?

Chirurgický zákrok spočívá v odstranění nadbytku kůže víček a odstranění tukových váčků. Operovat se dají horní či dolní víčka zvlášť nebo současně. Zákrok se většinou provádí v místním znecitlivění, protože zvláště při výkonu na dolních víčkách je potřeba spolupráce operovaného. Při operaci na horních víčkách je řez veden tak, aby výsledná jizva probíhala v přirozené ohybové rýze, na dolním víčku těsně pod řasami. Operace trvá hodinu a ideální je provádět ji ne podzim.

Krémy pomohou dočasně

Pokud ještě problémy s ochablými víčky nejsou tak nápadné, vyplatí se pečovat o oční okolí speciálními krémy na váčky a otoky. Odstraňují účinné látky, které redukují otoky, hydratují, zvyšují elasticitu a vyhlazují oční okolí. Ty nejkvalitnější dokážou vzhled pokožky skutečně zlepšit, ale stárnutí kůže nezastaví.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
Štítky:

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden