Moje šťastná hvězda

Zdeněk Žák: Nadobro sekl s herectvím

S čím má největší problém ZDENĚK ŽÁK (65)? Vadí mu přístup jeho o mnoho let mladších kolegů k herectví! Je to snad důvod, proč sám přestal hrát? Nebo je za tím něco jiného?

K aždý ví, že patří mezi české herecké legendy. Kdysi bral téměř každou roli. Dokonce i v nekonečných seriálech, které nemá příliš v lásce. Dnes už by do toho ale znovu nešel! Byla to pro něj zkušenost, ale taková, kterou nechce opakovat. Proto už bere role jen výjimečně.

Vadí mu mladí herci

Raději bude bez práce, než aby pracoval s mladými namyšlenými lidmi, kteří nemají žádnou úctu k řemeslu. Podle Žáka v současné době chtějí lidé všechno hned, bez jakéhokoli náznaku trpělivosti nebo snahy. A to ho štve. Za jeho dob si herci museli každou roli tvrdě vydřít. Teď stačí hercům se jednou objevit v nějaké televizní show a kariéru mají minimálně na pár let dopředu zajištěnou. I to je důvod, proč raději začal učit na konzervatoři.

Jde mu o peníze?

Zlí jazykové ovšem mají jiné vysvětlení pro to, proč už herec příliš nehraje. Je prý moc drahý! Jeden z jeho známých prozradil, že si vždycky říká o trochu vyšší částku, než je běžné, protože dnešní mladí herci, kteří mají téměř nulové zkušenosti, jsou schopní si říct o ještě vyšší částku! A to i když jde o pouhý seriálový štěk. Zdeněk Žák si musí uvědomit, kde žije, a nemůže si nárokovat sumu, kterou mu snad nedají ani u našich německých sousedů. Je snad tohle důvod, proč se raději vrhl do jiného oboru?

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
Štítky:

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden