Zdravé a chutné mrkvánky

Chuť mrkvánků vás rozhodně překvapí. Mrkev je skvělou surovinou a navíc máte dobrý pocit, že jíte něco „skoro“ zdravého.

Ingredience: 300 g hladké mouky, 200 g jemně strouhané mrkve, 200 g másla, 12 lžičky prášku do pečiva, špetka soli, 4 vrchovaté lžíce moučkového cukru, 1 vanilkový cukr, ale pravá vanilka je lepší, meruňková marmeláda, povidla nebo lískooříšková pomazánka

Postup: Na vál prosijeme mouku s práškem do pečiva. Osolíme, přidáme mrkev a na kousky nakrájené máslo. Zpracujeme těsto, zabalíme jej do mikrotenového sáčku a necháme v ledničce půl hodiny odpočinout. Pak těsto na pomoučeném vále rozválíme. Vykrájíme kolečka, na každé položíme lžičku náplně, přehneme a okraje pevně stiskneme tvořítkem na šátečky nebo vidličkou. Pečeme na plechu s papírem na pečení při 190 °C 15 minut.

reklama

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden

reklama