Moje sladké tajemství

Zdravé domácí dipy

Připravíme si zeleninu dle libosti, nejlépe však poslouží mrkev, řapíkatý celer či okurka. Čerstvou zeleninu nakrájíme na tenké proužky, stane se tak mnohem atraktivnější k uzobávání.  Příprava domácích dipů je jednoduchá, postačí nám kelímek bílého jogurtu či nízkotučného tvarohu, které po promíchání dochutíme bylinkami, solí, pepřem nebo česnekem dle libosti.

Máte-li raději pikantnější omáčky, vezmeme jednoduše konzervu s rajčaty, přidáme najemno pokrájené papričky jalapeños a dochutíme špetkou chilli, pepře anebo zázvoru. Můžeme si připravit i domácí guacamole, stačí vidličkou rozmělnit avokádo, zakápnout ho trochou citronové šťávy a opět dochutit solí a čerstvě namletým pepřem. Aby vaše guacamole co nejvíce připomínalo originální recept, nebojte se přidat i nadrobno nakrájená, předem spařená rajčata, papričky, koriandr a třený česnek.

Jestliže se přesto neobejdeme bez něčeho křupavějšího, zkusíme zeleninu vyměnit za nachos nebo celozrnné knäckebroty. Ty neobsahují zdaleka tolik kalorií..

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
reklama

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden