Moje šťastná hvězda

Zdravé letní mlsání

Udržet si postavu dá práci! Někteří věnovali čas shazování přebytečných kil, aby během plavkové sezony ukázali své krásné křivky. V létě je všude kolem spousta lákadel, která na nás vykukují odevšad.

Ať už jde o nejčastější lákadla jako zmrzliny, krémové dorty v cukrárnách, pochoutky na grilování a jiné laskominy, všechno je třeba jíst s mírou. Přece si nezkazíte postavu, na které jste celý rok dřeli. Vychutnat si všechny vůně léta v podobě jídel si však můžete i ve zdravé variantě. Nejenže si zachováte svou váhu, ale budete se cítit lehce, a navíc vás některé tyto letní pochoutky i pěkně osvěží.

Zdravé grilování

Přenechte párečky a klobásky jiným a zkuste ochutnat zeleninu na grilu. Na gril se výborně hodí například cuketa. Tu stačí jenom nakrájet na kolečka, potřít lehce olejem a dochutit kořením. Výborná je například s česnekem. Pokud jste rádi kreativní, můžete zkusit i plněné papriky, které rozříznete a dovnitř vložíte sýr – například fetu a lístky bazalky. Výborný je i lilek. Pokud se bezmasa během grilování neobejdete, volte spíše méně tučná masa a jako přílohu salát. Dokonce i sladká tečka může být z grilu. Zkuste třeba grilovaný ananas, ten nakrájejte na kolečka a nechte pěkně opéct z každé strany. Nejenže nádherně voní, ale ještě lépe chutná!

Ovocný dortík

Těžké šlehačkové krémy nejsou v létě tím pravým ořechovým. Abyste si dopřáli něco sladkého a neměli při tom pocit těžka, zkuste lehký ovocný dortík. Budou vám stačit piškoty, tvaroh a ovoce. Vše střídavě vrstvíme a následně před podáváním necháme uležet v lednici. Uvidíte, že vás odlehčená varianta této laskominy nadchne.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden