Můj kousek štěstí

Zdravé potraviny pro hubnutí

Pokud chcete zhubnout, je kromě pohybu nejlepší úprava stravy a dostatek pohybu. Zkuste následující potraviny, půjde vám to mnohem lépe.


Ananas


Až 90 % z tohoto ovoce je voda, asi 8 % sacharidy a zbývající 2 % bílkoviny, vláknina a tuky. Obsahuje spoustu minerálů a vitaminů, a hlavně bromelin, což je enzym, který pomáhá odbourávat tuky, působí příznivě na trávení. Je však potřeba jíst pouze čerstvé ovoce.


Chilli


Chilli papričky obsahují kapsaicin, látku, která zvyšuje vnitřní teplotu těla, podporuje oběhovou soustavu a činnost srdce. Díky tomu zrychluje trávení a donutí tělo spalovat tuky. Pálivá jídla snižují chuť na tučné, slané a sladké. Dejte jen pozor na dávkování, při nadměrné konzumaci byste si mohli přivodit zažívací problémy.


Čaj matcha


Japonský čaj Matcha obsahuje látky, které zrychlují metabolismus a upřednostňují tuky jako energetické palivo. Díky tomu čaj pomáhají likvidovat tuky až o 40 % rychleji. Je v něm také velké množství antioxidantů, minerálů, vitamínů a vlákniny. Prášek stačí rozšlehat ve vodě, dá se pít teplý, studený nebo přimíchat do jogurtu či kaše. Aby si udržel všechny výhody, připravujte si ho v teplotě maximálně do 70 °C.


Losos


Mořské ryby jsou bohaté na vitamíny, jód, bílkoviny a zejména na omega-3 a omega-6 mastné kyseliny, které přispávají i k lepšímu stavu kloubů, srdce, oběhové soustavy a mají protizánětlivé účinky. Jsou i skvělým zdrojem vitaminu D, jehož nedostatek vede i ke zvýšenému ukládání tuku v těle.


Mandle


Mandle jsou plné vitaminů skupiny B, vápníku, draslíku a hořčíku. Brání vstřebávání cholesterolu ze zažívacího ústrojí a snižují jeho hladinu až o 10 %. Mají vysoký obsah zdravých tuků a esenciálních mastných kyselin. Stačí zhruba hrst denně v přírodním stavu. Pražené v oleji, solené nebo obalené v cukru vám kila shodit nepomohou.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden