Můj čas na kafíčko

Zdraví a péče o tělo i duši: Rady a tipy, jak se udržovat v kondici

Rádi se ubezpečujeme, že žijeme ve skvělé moderní době oplývající nejrůznějšími vymoženostmi. Technika, chemie a další obory lidské činnosti nám zjednodušují a zpříjemňují život a naši dávní předkové by nám možná záviděli pohodlí, které jsme si za staletí dokázali vybudovat. Umíme se ale i v takové situaci náležitě starat o své zdraví?

Jestliže by nám naši předkové záviděli pohodlí, tolik už by se jim nejspíš nelíbily méně příjemné podmínky tohoto dosaženého komfortu. Všudypřítomný stres, nedostatek fyzického pohybu, konzumace nevhodných potravin, nadužívání léků i znečištěné životní prostředí, to všechno jsou průvodní jevy honby za lepším životem.

Naše zdraví ohrožují takzvané civilizační choroby, vznikající v důsledku nového životního stylu. Bohužel jsme si zvykli je přijímat jako samozřejmost a mnohdy už ani netušíme, jak bychom mohli alespoň trochu přispět ke svému lepšímu zdraví.

Tipy pro zdraví i odpočinek

Některé tipy proto nabízíme v našem časopise Zdraví a péče o tělo i duši. Umíte si poradit se zády bolavými od sedavého zaměstnání? Bojíte se hrozící obezity či cukrovky a jejích následků? Nepatříte náhodou k těm, které ohrožuje nebezpečí infarktu? A umíte vůbec odpočívat tak, aby vaše tělo získalo dostatek energie pro další náročnou činnost?

Nástrahy moderní doby

Časopis Zdraví a péče o tělo i duši se na 80 stranách snaží přinášet informace a rady, jak se udržovat v kondici a snižovat neblahé projevy všudypřítomných civilizačních chorob. Poradí nejen s nemocemi a neduhy, ale připomene třeba i zásady správné výživy.

Snad na jeho stránkách najdete informace, s nimiž se alespoň trochu dokážete vyhnout největším rizikům současného světa a ochránit to nejcennější, co máte - své zdraví.

Titul objednávejte ZDE

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden