Můj čas na kafíčko

Ze šťastné lásky se tloustne

Existuje spousta výhod, které přináší partnerský vztah. Cítíte se spolu skvěle, umíte si užívat hezké chvíle, i plný stůl. Spokojenost se pak ovšem projeví i nějakými těmi kily navíc…

Víte, že zamilované dvojice jsou vystaveny riziku nadváhy, když spolu začnou žít? V prvním roce soužití muž přibírá v průměru 2 kg. A ženy dokonce stojí první rok společného života celé 3 kg navíc!

Když následně přijdou večery u televize s neustálým spokojeným pojídáním čehokoli vleže u filmu, je k tomuto základu velmi snadno rázem přidáno pět i víc kilogramů. Samozřejmě že za to může nenápadně pobízení: „Dáš si ještě něco, miláčku? Chceš k tomu filmu ještě ty dobré lupínky nebo čokoládu?“

Ve dvou lépe chutná

Říká se, že ze šťastné lásky se tloustne. A je to pravda. Proč to tak je? Protože se cítíte spolu spokojení a časem také pravděpodobně polevíte ve svém snažení jeden o druhého. Tolik už nedbáte na zdravý životní styl, a tak dřív či později přiberete na váze.

Na vině může být i pocit náhlého klidu. Můžete mít pocit, že už máte svého miláčka jistého, a tak už se nemusíte tak snažit vypadat dobře, protože partnera přece už máte, a říkáte si, že mu vaše postava ani životní styl přece nevadí, když vás miluje. Pozor ale, abyste neusnula na pomyslných vavřínech.

Tři kila ročně

Často se lidé žijící v páru už nesnaží vypadat atraktivně, aby přilákali partnera, protože už ho přece mají. A tak se cítí o mnoho pohodlněji a ročně přiberou v průměru 3 kg. Však také často jedí víc potravin s vysokým obsahem tuku a cukru.

S nadsázkou se říká, že chcete-li ve vztahu zhubnout, musíte se rozejít. To samozřejmě neberte jako radu. Porozchodový stres totiž bývá velmi účinný. Nebo se musíte začít víc hýbat a hlídat si to, co přes den sníte. Jiná možnost bohužel neexistuje.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
reklama

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden