Můj kousek štěstí

Ze závisti jsem zničila kamarádce vztah

Lidce se dařilo ve všem, na co jen sáhla. Proč jsem já byla vždycky ta druhá? S každým dalším úspěchem jsem ji více nenáviděla. A tak jsem využila šance, abych jí ublížila.

Moje nejlepší kamarádka Lucka měla všechno – na rozdíl ode mě, která jsem nebyla ani moc hezká, ani od přírody chytrá a talentovaná.Zmohla jsem se na těsný průměr. Lucie byla opravdu krásná, velmi inteligentní, talentovaná na sport i umění a co víc? Byla nesmírně milá a oblíbená. Do každého kolektivu hned hravě zapadla, zatímco já si zvykala několik měsíců.Už od základní školy mohla mít každého kluka, na kterého si ukázala. A po mně neštěkl ani pes. Připadalo mi to hrozně nespravedlivé.

V duši jsem ji nepřála

Chodily jsme do druháku na střední, já na průmyslovku a ona na gympl.A právě tehdy se zamilovala do spolužáka. Začali se Slávkem randit. Lucka jím byla naprosto očarovaná. Jenže Slávek se jí pak zničeho nic odcizil, najednou neměl čas a nejspíš ani zájem. Když začali prázdniny, přestali se vídat úplně. Lucka byla moc nešťastná, svěřovala se mi se svou bolestí a já si v duchu mnula ruce. Konečně ji vidím na kolenou! Rozhodla se o toho kluka bojovat a drželo jí to dlouhé měsíce. Nevěřila jsem tomu, že se jí to povede, ale po dvou letech ho přece jen znovu uhnala. Štěstím ji zářily oči, celá zkrásněla. Já v té době byla stále na ocet a v tu chvíli, když mi to nadšeně oznámila, jsem jí k smrti nesnášela. Na podruhé se jí už ve vztahu dařilo skvěle. BA to mě štvalo.

Konečně přišly mráčky

Asi o rok později měl Slávek jet o prázdninách na několikadenní pánskou jízdu do zahraničí.Lucka byla hrozně naštvaná, myslela si, že léto stráví spolu. A já jsem toho využila. Celou dobu jsem ji nahlodávala, že kdyby ji miloval, nikam by nejel, že je jeho chování podezřelé. V Lucii kypěl vztek, žárlila, a když jsme se na jednom večírku připily, zahnula Slávkovi s chlapem, který se kolem ní točil.Hned jsem toho využila a naprášila to Slávkovým kamarádům. Když se vrátil z výletu, namísto láskyplného objetí ho ochromila zpráva o zaškobrtnutí jeho milé. Vyklopil mu to jeho nejlepší kamarád hned za čerstva.Sláva Lucii její selhání neodpustil a rozešli se. Na rozpadu jejich vztahu jsem měla lví podíl. Lucie rozchodu se Slávkem nikdy nepřestala litovat. Já svých intrik ale také ne. Konečně teď ví, jaké to je být druhá.

.. Miluše (43), Praha .

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden