Žebírka Buffalo

Pokud je dresink příliš hustý, přidáme do něj trochu mléka.

Suroviny na 4 porce:

Žebírka: 50 ml jablečného octa, 50 ml olivového oleje, 50 ml worcesterové omáčky, 2–3 lžíce chilli omáčky, 1 lžíce cukru krystal, 1,5 kg vepřových žebírek

Dresink z plísňového sýra: 50 g plísňového sýra, 50 ml majonézy, 50 ml zakysané smetany, 1 nasekaný stroužek česneku, ½ lžičky worcesterové omáčky, sůl, čerstvě umletý pepř

Postup:

1.  Na marinádu promícháme ocet s olivovým olejem, oběma omáčkami a cukrem. Vepřová žebírka vložíme do hlubokého talíře, zalijeme marinádou a obrátíme. V chladničce marinujeme 4 hodiny.

2.  Na dresink nahrubo rozdrobíme plísňový sýr a v misce ho smícháme s majonézou, zakysanou smetanou, česnekem a worcesterovou omáčkou. Osolíme a opepříme. Do podávání uchováváme v chladničce.

3.  Žebírka vyjmeme z marinády. Marinádu nalijeme do malého hrnce, necháme přejít varem a odložíme stranou

4.  Žebírka grilujeme při středním žáru 30–35 min, až je maso měkké. Během grilování ho občas potřeme převařenou marinádou. Maso necháme 5 minut odpočinout, pak je nakrájíme na jednotlivé porce a podáváme s dresinkem.

reklama
reklama

Komentáře