Žebra na červeném víně

Připravte si žebírka, která vám zachutnají tak, že je budete chtít jíst pořád. 


Suroviny:


2 kg hovězích žeber


3 dcl červeného vína


3 lžíce kukuřičného škrobu


2 lžíce medu


2 lžíce sójové omáčky


1 lžíce olivového oleje


sůl, pepř


Postup:


Nejprve si připravte marinádu na maso. Smíchejte víno s kukuřičným škrobem, medem, sójovou omáčkou a olivovým olejem. Pořádně promíchejte. 


Maso si nasolte, napepřete, poté ho naložte do marinády a alespoň na tři hodiny dejte do chladničky. Troubu si předehřejte na 170 až 180 °C. Žebírka těsně před umístěním do trouby podlijte přibližně 3 dcl vody. 


Žebírka pečte zhruba 3 až 4 hodiny, každých 20 minut je však z trouby vyndejte a zkontrolujte je. Pokud vám zbyla marináda, můžete jí ještě v průběhu pečení žebírka potírat. 


Po upečení nechte žebírka vcelku, anebo je nakrájejte na jednotlivé kousky podél kostí. 


Žebírka nejlépe chutnají s čerstvou francouzskou bagetkou, chlebem anebo pečeným brambory či hranolky. Podávat je rovněž můžete s barbecue omáčkou či ostružinovým dipem.


Jak chutná nejlépe?


Žebírka vyžadují čas. Čím pomaleji a déle je budete péct, tím budou chutnější a křehčí. Pro lepší chuť je podlévejte vínem smíchaným s vodou v poměru 1 : 1.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
reklama

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden