komerční sdělení

Zelené potraviny pro zdravý život?

Zelené potraviny jsou velmi důležitou součástí zdravé výživy. Zelené potraviny najdete všude na planetě a snadno je tak můžete začlenit do svého jídelníčku. Mezi dnes populární zelené potraviny patří např. špenát, zelí, brokolice nebo zelená řasa chlorella.

Zelená řasa chlorella

Při zajištění dostatečného přísunu těchto potravin můžete očekávat blahodárné účinky na vaše zdraví. A to v následujících oblastech:

Zelené potraviny jsou silným zdrojem antioxidantů
Většina zelených potravin jako je např. špenát a brokolice jsou zároveň považovány za super potraviny, protože obsahují vysoké množství antioxidantů. Zároveň obsahují velké množství vitaminu A, C a E. Dále pak další důležité živiny jako je železo a zinek.

Antioxidanty hrají důležitou roli při ochraně těla před viry, jsou tak pro zdraví více než důležité. Jíst alespoň tři porce zelených potravin každý den poskytne vašemu tělu dostatek antioxidantů pro dostatečnou ochranu.

Jsou nízkokalorické
Zelené potraviny a to zejména ty s tmavými listy obsahují velké množství vody. Tím je zajištěno, že mají přirozeně nízký obsah kalorií. To znamená, že se nemusíte starat žádnou štíhlou linii.

Zelené potraviny

Ve skutečnosti přidání těchto potravin do svého oblíbeného pokrmu jako různé polévky nebo třeba těstoviny napomáhají zachovat příjem kalorií v jídle pod kontrolou.

Zdroj fytoživin
Fytoživiny jsou speciální chemikálie, které rovněž můžeme najít v zelených potravinách.

Mají dobrý vliv na organismus jako je posílení imunitního systému a napomáhají chránit proti poškozování  buněk. Jelikož mají ale fytoživiny krátkou dobu účinnosti, je nezbytné je doplňovat každý den.

Obsahují zdravé sacharidy
I když obsahují jen poměrně malé množství sacharidů, ty které obsahují jsou důležité pro vaše zdraví.

V zelených potravinách totiž můžete nalézt složité sacharidy, které jsou navíc konzumovány s vysokým obsahem potřebné vlákniny a tím je pomáhají udržet v těle po celý den. Vláknina také pomáhá zachytávat negativní látky a jiné nečistoty v těle a umožňuje je tělu vyloučit dříve, než je organizmus absorbuje.
Vláknina také hraje důležitou roli v pravidelném pohybu střev.

Zelené potraviny pomáhají vyrovnávat hladinu glukózy
Neustálým (tepelným) zpracováváním většiny potravin dochází  k umělému zvyšování hladiny cukru v krvi na extrémně vysokou hladinu a následně po celý den do dalšího jídla opět nekontrolovatelně padá.

Tento proces může způsobit opravdovou katastrofu pro vaše tělo. A může dokonce vést k cukrovce. Zelené potraviny jsou proto ideální volbou – přirozeně napomáhají regulovat hladinu cukru v krvi..

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden