Můj čas na kafíčko

Zelenina a ovoce proti stárnutí

Aby byla vaše krása dokonalá, nestačí jen používat kosmetiku. Měla byste jíst hodně ovoce a zeleniny – dodají tělu potřebné minerály a vitaminy.

Avokádová šťáva

Někomu avokádo chutná, jinému ne. Proto je ideální tento „všelék“ pro pleť přidávat do ovocných či zeleninových šťáv. Nejlepší je rozmixovat listový špenát, avokádo a citrus. Tento elixír vás po ránu probudí, osvěží a zároveň dopřeje tolik potřebné vitaminy pro lesklejší pleť.

Džus z ananasu

Ananas obsahuje spoustu vitaminů, především A, C, D a B12. Tato vitaminová bomba vaší pleti dopřeje tolik péče, že bude pružnější a méně náchylná k praskání. Díky ovoci si očistíte organismus. Pokud trpíte nadýmáním, určitě zvažte jeho nákup!

Banán jako chutná svačina

Banán tělu dodá hodně vlákniny. Ta v těle vstřebá přebytečnou vodu a tuky. Tělo tak přirozeně odvodníte, snížíte množství cukrů a dodáte mu energii.

Meloun na žízeň i pro zdraví

V horkém prostředí váš organismus dostává pořádně do těla. Tekutiny se z vašeho těla odpařují mnohem víc, než je běžné, je proto nutné organismus zavodňovat. Ideální jsou některé druhy zeleniny. Vodní meloun vaši pokožku zhydratuje, ta nebude tolik vysychat a zvláční.

Brokolice na sto způsobů

Tato zelenina je vhodným kandidátem pro mladistvou pleť vzhledem k obsahu karotenu. Známe ho hlavně v mrkvi, rajčatech, ale i v brokolici je ho menší část a snáze se v návaznosti s doplňkovými vitaminy rozpouští a pleti dodává přirozenou barvu. Vyzkoušejte brokolicovou polévku, bramborovo-brokolicové pyré.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden