Můj čas na kafíčko

Zelenina pečená s parmazánem

Takto připravená zelenina se bude hodit jako samostatný pokrm i coby příloha k pečenému masu. Můžete do ní přidat ještě cuketu, květák, brokolici nebo na kousky nakrájenou anglickou slaninu.

Ingredience: 4 porce

● 1 svazek bílého chřestu
● 200 g cherry rajčátek
● 200 g bramborových noků
● 1 červená cibule
● 5 snítek tymiánu
● 70 g nastrouhaného parmazánu
● olej
● 1 lžíce másla
● sůl
● pepř

Postup:

Cibuli nakrájejte nadrobno. Chřest oloupejte a odkrojte tvrdé konce. V pánvi nechte rozpustit máslo a opečte na něm cibuli. Po chvíli přidejte hotové noky a také opečte. Vmíchejte tymián, rajčátka a osolte i opepřete.

Přendejte směs do olejem vymazaného pekáčku. Navrch přidejte chřest a přelejte ho rozpuštěným máslem. Posypte parmazánem. Vložte do trouby a na 180 °C pečte 25 min.

Příprava: 60 min
Cena za 1 porci: 45 Kč

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden