Moje sladké tajemství

Zeleninová polévka s červenou čočkou a rajčaty

Suroviny:

1 lžíce másla

1 cibule

1 stroužek česneku

2 brambory

3 žampiony

1 mrkev

1 kořenová petržel

5 středně velkých rajčat

hrnek červené čočky

zeleninový vývar

petrželka

saturejka

sůl

pepř

1 bobkový list

2 kuličky nového koření

Postup:

V hrnci rozehřejte máslo a zpěňte na něm jemně nasekanou cibuli. Když cibulka zavoní, přidejte nasekaný česnek, na kostky pokrájené brambory a zprudka vše na prudkém ohni orestujte dozlatova.

Do hrnce přilijte vývar a polévku osolte a opepřete. Přidejte petrželku, saturejku, bobkový list a nové koření.

Dále do polévky přidejte na kostičky pokrájenou mrkev, petržel, žampiony a pozvolna vařte.

Když je zelenina poloměkká, tak do polévky přisypte čočku a nasekaná rajčata, která jste předtím spařili horkou vodou a zbavili slupky. Můžete přidat nasekané bylinky.

Polévku pozvolna vařte do změknutí všech surovin a podávejte ji horkou.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden