Zeleninová rybí polévka

Pokud dáváte přednost navinulejším chutím, přidejte sklenku kvalitního bílého suchého vína.

Suroviny na 6 porcí

Na vývar - 500 g rybích kostí - 200 g kořenové zeleniny - 1 cibule - 5 kuliček černého pepře - 5 kuliček nového koření - 5 bobkových listů - sůl - 2 l vody

Na polévku - 300 g kořenové zeleniny - 2 cibule - 50 g másla - 50 g hladké mouky - 1,5 l rybího vývaru - 200 g vařeného rybího masa - špetka muškátového květu - 1 svazek petrželky - sůl, pepř

Postup

1. Do studené vody vložte rybí kosti a zeleninu. Přiveďte k bodu varu. Pak stáhněte plamen, seberte pěnu, přidejte koření a nechte probublávat asi hodinu. Poté sceďte přes husté síto.

2. Cibuli a kořenovou zeleninu na polévku nakrájejte na jemné kostičky. Orestujte na másle, zaprašte moukou a zalijte trochou zchladlého vývaru. Zavařte jíšku, krátce provařte a dolijte vývarem.

3. Přidejte nakrájené rybí maso, dochuťte solí, pepřem a lehce muškátovým oříškem. Naservírujte do hlubokých talířů a podávejte.

reklama

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden

reklama