Zeleninové gazpacho

Tento skvělý španělský pokrm naučila Mojmíra Maděriče jeho dcera, která už před lety převzala doma vařečku do svých rukou.

Postup: 300 g rajčat, 2 červené papriky, ½ salátové okurky, 1 stroužek česneku, 100 ml olivového oleje, 20 ml vinného octa, špetka římského kmínu, 1 vařené vejce, sůl, drcený pepř

Postup: Tato polévka se podává studená. Připravíme ji tak, že zeleninu nakrájíme na malé kousky, česnek prolisujeme. Vše vložíme do nádoby vhodné na mixování. Přidáme 50 ml studené vody nebo tři větší kostky ledu, podle toho, kdy polévku chceme podávat a jak rychlé chceme zchlazení.

Rozmixujeme a dochutíme olejem, octem, solí a pepřem. Hotovou polévku ozdobíme vařeným vejcem, třeba i pistáciemi a syrovou paprikou nakrájenou na kostičky.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
reklama

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden