Zeleninové karbanátky s cizrnou

Příprava: 60 min. Cena za 1 porci: 19 Kč

Suroviny na 2 porce:

● 300 g nebo 1 plechovka cizrny

● 8 g soli

● bílý pepř

● kari

● 20 ml řepkového oleje

● 2 celá vejce

● 80 g sezamových semínek

● 140 g ovesných vloček

● 400 g mrkve

● 600 g květáku

Postup:

1. Květák a mrkev očistíme, nakrájíme a uvaříme do poloměkka. Slijeme a necháme vychladnout. Takto připravenou zeleninu rozmačkáme, přidáme rozmixovanou a předem uvařenou cizrnu (lze použít i konzervovanou), vejce, ovesné vločky, sůl, bílý pepř a kari. Vše promícháme a necháme chvíli odpočinout.

2. Z těsta tvarujeme karbanátky, které posypeme sezamem a postříkáme olejem (nejlepší je použít olej ve spreji). Pečeme v troubě na 180 °C dozlatova (přibližně 40 minut podle velikosti). Podáváme například s vařenými brambory a jogurtovo-česnekovým dipem a doplníme libovolnou zeleninou.

reklama
reklama

Komentáře