Zeleninové rizoto s kuřetem

Jednoduché a dobré jídlo, u kterého využijte zbytky kuřecího masa a zeleniny.

Příprava: 50 minut

Náročnost: **

Cena za porci: 28 Kč

Suroviny na 4 porce

- 300 g rýže

- 2 kuřecí stehýnka

- 2 kuřecí křidélka

- 100 g červených fazolí

- 1 malá cuketa

- 200 g mražené zeleniny (mrkev, hrášek, květák, fazolky)

- 1 červená cibule

- kmín

- sladká paprika

- tymián

- sůl, pepř

- zeleninový vývar

- sezamový olej

- 1 lžička sojová omáčky

Postup

1. Uvařte rýži a zvlášť fazole. Do tlakového hrnce dejte vařit stehýnka a křidélka. Až bude maso měkké, oberte jej.

2. Na oleji osmahněte mraženou zeleninu, nakrájenou cibuli a cuketu, i červené fazole. Přilijte trochu zeleninového vývaru a poduste. Nakonec přidejte sojovou omáčku, sůl a pepř.

3. Rýži, zeleninu a maso smíchejte, a podávejte.

Komentáře

reklama