Zeleninový koláč se špenátem

V létě je to ideální pokrm, který si můžete dát teplý i studený. A pokaždé si pochutnáte.

Ingredience: 1 listové těsto, 4 vejce, ¼ šálku olivového oleje, 1 brokolice na malé růžičky, 3 hrnky nasekaného špenátu, 3 stroužky česneku, ½ šálku strouhaného čedaru, 1 malá cibule nakrájená nadrobno, ½ šálku strouhaného švýcarského sýra, 1 šálek mléka, 1 lžička sušeného rozmarýnu, ½ lžičky soli, ½ lžičky pepře

Postup: Na velké pánvi zahřejeme olej, orestujeme cibuli společně s brokolicí. Přidáme natrhané listy špenátu a utřený česnek. Dusíme asi 5 minut, pak odstavíme. Do vymazané dortové formy rozprostřeme těsto, naneseme zarestovanou brokolicovou směs. Smícháme pepř, sůl, rozmarýn, mléko a vejce. Přidáme sýry, vejce a směs nalijeme na povrch koláče a posypeme jej zbylými sýry. Koláč vložíme do trouby předehřáté na 200 °C a pečeme asi 35 minut.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
reklama

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden