Zeleninový krém s krupicovými nočky

Příprava: 30 min. Cena za 1 porci: 15 Kč

Suroviny na 2 porce:

● 100 g mrkve

● 100 g celeru

● 100 g květáku

● 100 g zelené fazolky

● sůl

● 50 g rostlinného tuku

● zelená nať

Na nočky:

● 150 g krupice

● 200 ml mléka

● ½ bílku

● muškátový oříšek

● sůl

Postup:

Zeleninu očistíme, vypereme a nastrouháme, zalijeme vařící osolenou vodou. Měkkou zeleninu rozmixujeme a zavaříme nočky. Zjemníme tukem a přidáme nadrobno nasekanou zelenou nať.

Příprava nočků:

Do vařícího mléka vsypeme krupici, osolíme a uvaříme hustou kaši. Necháme prochladnout a vmícháme ušlehaný bílek. Lžičkou tvoříme nočky a zavařujeme do polévky.

reklama
reklama

Komentáře