Moje sladké tajemství

Zeleninový kuskus s krevetami

Suroviny:

250 g mražených krevet

2 hrnky kuskusu

1 l zeleninového vývaru

2 velká cuketa

2 pórky

2 lžíce olivového oleje

hrubozrnná mořská sůl

pepř

čerstvá bazalka

Postup:

Suchý kuskus nasypte do mísy a přelijte ho vroucím zeleninovým vývarem. Mísu přikryjte pokličkou a nechte odstát tak dlouho, dokud se vývar do kuskusu nenasákne.

Cuketu oloupejte a nakrájejte na větší kostičky, pórek nakrájejte na kolečka.

Na pánvi nechte rozehřát olivový olej a na něm orestujte nakrájenou zeleninu.

Orestovanou cuketu a pórek smíchejte s kuskusem, ochuťte solí, kořením a ozdobte bazalkou.

Nakonec na rozpálené pánvi orestujte krevety z obou stran cca 4 minuty.

Na talíře servírujte kuskus a na něm pak restované krevety.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden