Zeleninový nákyp

Suroviny:  1 lžíce přepuštěného másla nebo oleje  100 g uzené slaniny  2 cibule  1 pórek  1 hrst hlívy ústřičné  ¼ hlávky kapusty  2 stroužky česneku  3 menší cukety  1 velká mrkev  150 g goudy  4 vejce  4 hrnky polohrubé mouky  1 hrst krupičky  sůl, pepř  směs koření Postup:  Na velké nepřilnavé pánvi na troše přepuštěného másla nebo oleje orestujeme na malé kostičky nakrájenou uzenou slaninu, cibule, velkou hrst hlívy, zelenou část z pórku a kapustu.

Ještě přihodíme nasekané stroužky česneku. Restujeme, až bude zelenina opečená dozlatova.  Mezitím do velké mísy nastrouháme nahrubo cukety, mrkev, 75 g goudy, přidáme 4 vejce, polohrubou mouku a krupičku.

Pořádně osolíme a okořeníme oblíbenou směsí koření.  Vmícháme směs z pánve a necháme chvíli odstát. Pekáč vymažeme máslem a vysypeme moukou, směs do pekáčku hezky uhladíme, navrch nasypeme ještě 75 g nahrubo nastrouhané goudy a opepříme.

Pečeme na 180 stupňů asi 40 minut, poslední 3 minuty zagrilujeme na plný výkon..

reklama
reklama

Komentáře