Moje chvilka pohody

Zelený čaj: poklad čínské medicíny

Hledáte produkt, kterým byste upevnila zdraví, pročistila organismus a zároveň rozzářila pleť? Vyzkoušejte zelený čaj.

Užívat ho můžete vnitřně i zvnějšku. Jeden šálek kvalitního zeleného čaje denně pomáhá z těla vyplavovat škodlivé látky, navíc upravuje krevní tlak i hladinu krevního cholesterolu a napomáhá i lepšímu spalování tuků. Podle čínské medicíny je to jeden z elixíru dlouhověkosti.

Omlaďte tvář

Je vaše pleť mdlá a dehydratovaná? Vyzkoušejte jogurtovou masku. Smíchejte tři lžíce bílého hustého jogurtu se lžící drceného zeleného čaje a špetkou kurkumy. Směs naneste na čistý a suchý obličej i krk, a nechte působit 20 minut. Pak jemně opláchněte vlažnou vodou. Masku používejte jednou až dvakrát týdně.

Zmírní tmavé kruhy

Trápí vás tmavé kruhy pod očima, které vám ubírají na kráse a přidávají roky navíc? Zelený čaj dokáže zmírnit otoky a při dlouhodobém používání díky obsahu vitaminu K i tmavá místa pod očima.

Jak na to? Dva použité sáčky zeleného čaje vložte na 30 minut do lednice. Pak je jemně položte na zavřená víčka a relaxujte po dobu 15 minut. Používejte denně.

Podpoří růst

Antioxidanty obsažené v zeleném čaji mají blahodárné účinky také na vlasy a na pokožku hlavy, některé z nich dokonce podle vědeckých studií podporují růst vlasů. Vitaminy C a E, které v zeleném čaji také jsou, navíc chrání vlasy před poškozením UV zářením a obnovují poškozené a suché vlasy.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden