Zelený chřest se slaninou

Nevíte si rady s pohoštěním na rodinnou oslavu? Připravte svým hostům výtečný křupavý chřest obalený ve voňavé slanině.


Suroviny:


1 svazek zeleného chřestu 


200 g slaniny 


špetka cukru 


sůl, pepř 


½ lžičky citronové kůry 


1 lžička citronové šťávy 


1 lžíce másla 


špetka muškátového oříšku


špetka hrubozrnné soli


Postup:


Zelený chřest důkladně omyjte, konce odkrojte a škrabkou oloupejte poslední třetinu výhonků. Na alobal si vyskládejte stejný počet plátků slaniny, jako máte chřestu.


Na každý plátek slaniny umístěte jeden výhonek a  jemně je posypejte trochou rozemletého muškátového oříšku a trochou citronové kůry. Přidejte špetku cukru, soli, pepře a máslo.


Slaninu kolem chřestu omotejte a ještě pokapejte trochou citronové šťávy. Slaninu s chřestem dejte péct do trouby předehřáté na 200 °C. Pečte přibližně dvacet pět minut.


Chřest obalený ve slanině podávejte lehce vychladlý buď samotný, anebo jako přílohu k masu či jako chutný doplněk k lehkému zeleninovému salátu. Dozdobte hrubozrnnou solí.


Jak chutná nejlépe?


Chřest můžete před pečením zhruba pět minut povařit v hovězím nebo zeleninovém vývaru. Pak bude ještě šťavnatější a chutnější. 

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
reklama

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden