Zelné závitky

Jako příloha se k nim nejlépe hodí čerstvý chléb s křupavou kůrkou. Podávejte se zakysanou smetanou.

Ingredience: 4 porce

8 zelných listů
500 g mletého hovězího masa
1 cibule
miska uvařené rýže
olej
sůl
pepř
1 konzerva loupaných rajčat
1 lžíce protlaku
1 lžička sušeného tymiánu
1 lžíce sladké mleté papriky
1 stroužek česneku

Postup:

Zelné listy spařte vroucí vodou. Cibuli nakrájejte najemno. V pánvi rozehřejte olej a opečte na něm cibuli. Po chvíli přidejte maso a opečte dohněda. Vmíchejte protlak, tymián, sůl, pepř a mletou papriku. Dobře promíchejte, ještě krátce opečte a vmíchejte rýži.

Zelné listy rozložte na podložku. Na každý dejte hromádku masové směsi a zatočte. Rajčata vyklopte do pekáčku. Přidejte prolisovaný stroužek česneku a směs osolte a opepřete. Pak do ní dejte zelné závitky. Vložte do trouby předehřáté na 180 0C, pečte asi 45 min.

Doba přípravy: 90 min
Cena za 1 porci: 30 Kč

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
reklama

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden