Zelný koláč s masem

Zahrňte zelí do svého podzimního jídelníčku v podobě slaného koláče s kuřecím masem.


Suroviny


Náplň:


1 kelímek kysané smetany


špetka soli a pepře


2 cibule


2 hrsti nasekané petrželky


2 polévkové lžíce olivového oleje


3 vejce


300 g kuřecího masa


500 g kysaného zelí


Těsto:


špetka soli a cukru


1 čerstvé droždí


120 ml mléka


250 g hladké mouky


50 g másla


Postup:


Z mouky, mléka, droždí, cukru, soli a másla vypracujte hladké těsto. Nechte vykynout na teplém místě přibližně půl hodiny.


Mezitím nakrájejte cibuli najemno, maso na malé kostičky a obojí osmahněte na pánvi. Poté přidejte petrželku, kysané zelí, sůl a pepř.


Vykynuté těsto vyválejte a rozložte do formy tak, aby zůstaly vyvýšené okraje. Na něj navrstvěte směs s masem a zelím.


Navrch rozetřete kysanou smetanu rozmíchanou s rozšlehanými vejci, osolte, opepřete. Pečte ve vyhřáté troubě.

reklama

Komentáře