Můj čas na kafíčko
Zemřela Brenda z Beverly Hills
Herečka Shannen Doherty našla konečně klid po mnohaletém utrpení ve věku 53 let.
Zemřela Brenda z Beverly Hills

„S hlubokým zármutkem oznamujeme, že herečka Shannen Doherty nás opustila. V sobotu 13. července po dlouhých letech boje podlehla rakovině,“ uvedla její publicistka Leslie Sloane ve vyjádření pro časopis People.

Jen před pár dny statečná herečka informovala o dramatickém zhoršení svého zdravotního stavu. „Myslela jsem, že jsem v pohodě. Ale musím se vrátit na chemoterapii a je to velmi těžké. Stejně jako představa, že bych tím procházela znovu. Ta mě úplně zničila,“ přiznala Shannen, která měla z nové léčby obavy.

„Netuším, jak dlouho budu muset podstupovat chemoterapii – může to být tři měsíce, šest měsíců, nebo pokud to po třech měsících nezabere, budeme muset hledat jinou možnost… není to něco, co mohu předvídat, a ani moji lékaři to nedokážou. Je to děsivé. Jako velký budíček,“ uvedla Doherty ve svém podcastu Let’s Be Clear with Shannen Doherty.

Herečce byla poprvé diagnostikována rakovina prsu v roce 2015. Po dvouleté remisi se nemoc vrátila v roce 2017. V roce 2020 v rozhovoru pro Good Morning America uvedla, že její diagnóza je nevyléčitelná, a označila ji za „hořkou pilulku k polknutí“.

O tři roky později na Instagramu oznámila, že se jí rakovina rozšířila do mozku. „Můj strach je zřejmý,“ napsala. Loni jí lékaři odstranili nádor na mozku, ale zhoubná choroba se rozšířila i do kostí.

Shannen Doherty začala svou kariéru již v mládí. V roce 1988 si zahrála po boku Winony Ryder v černé komedii Smrtící atrakce, která se stala kultovním snímkem a je považována za jeden z nejlepších středoškolských filmů všech dob.

Pověst rebelky

Největší slávu rodačce z Memphisu přinesla role Brendy Walsh v populárním seriálu Beverly Hills 90210, který ve své čtvrté sérii přitahoval průměrně přes 21 milionů diváků. Doherty seriál opustila před natáčením páté série a vrátila se až v rebootu v roce 2008.

Po úspěchu v Beverly Hills byla herečka obsazena do seriálu Čarodějky jako Prue Halliwell, nejstarší ze tří čarodějnických sester. Kromě herectví v tomto seriálu režírovala i několik epizod. Seriál opustila na konci třetí série v roce 2001.

V tisku byla Shannen Doherty často vykreslována jako potížistka. Časopis People ji jednou nazval „ikonickou hollywoodskou zlobivou holkou 90. let“. Když v roce 1992 reagovala na svou pověst, odmítla označení obtížné osoby.

„Pokud považujete za ‚obtížnou‘ silnou ženu, která si stojí za svým, pak ano, přiznávám se,“ prohlásila. „Jsem otevřená různým názorům, ale pokud mě neposloucháte a nechováte se ke mně se stejným respektem jako k muži, pak máte problém.“

 

Související články
UMarešových nikdy není nuda. Své fanoušky stále baví a ti netrpělivě každý den očekávají, kdy zase Leoš Mareš (48) přijde s nějakou novinkou. Když se nedávno obarvil na blond, lidé nestačili zírat. Teď vypadá, jako by mu bylo sotva třicet. Na svou dceru je pyšný Navíc se často a rád na sociálních sítích chlubí svou rozkošnou dcerkou Alex (2), o které se […]
Moje šťastná hvězda / 7.9.2024
Pro emigraci se Pavel Kříž (63) rozhodl krátce před revolucí, protože chtěl začít jinde a jinak. Představitel Śtěpána z oblíbených „Básníků“ Pavel Kříž (63) se přes Anglii vydal do Kanady, Doma sice přerušil slibně rozjetou kariéru, ale nenacházel v ní potřebné uspokojení. A to, že byl známý, mu nepomohlo ani u soudu, kde byl tehdy v nepřítomnosti odsouzen na […]
Moje sladké tajemství / 7.9.2024
Když oznámila herečka Patricie Pagáčová (35) z Jedné rodiny rozvod s manželem Tiborem (33), říkala, že v tom nikdo třetí není. Nedávno ale byla viděna na ulici s tajemným mužem s plnovousem a usmívala se od ucha k uchu. Dokonce je někteří potkali na romantické procházce, ze které zamířili do domu staronové posily Ulice, od kterého už má její údajný nový objev […]
Před pár měsíci si Veronika Petruchová (30) pořídila parfém s feromony, aby nalákala toho pravého. A není to poprvé, co se šušká, že má blízko ke kolegovi Martinu Čermákovi (32)! Dělala mu vrbu Ten je trojnásobným otcem a doma má hudebnici Simonu Šteruskou (36). V poslední době měli ale prožívat partnerskou krizi. Obstarávání početné rodiny dá zabrat […]
reklama
V premium článcích najdete to nejlepší z našich časopisů
Pondělí Běžte svému štěstí naproti
Středa Časopis, který vás naladí do pohody
Středa Týdeník o všem, co hvězdy tají
Čtvrtek To nejlepší, co si ke kávě můžete dát
Čtvrtek Konečně časopis, se kterým vyhrajete
Časopis se kterým minulost nestárne
Nezapomenutelné a milované hvězdy
Můj čas na kafíčko speciál
Extra porce příběhů ze světa slavných
Časopis, který ženám rozumí
Naše časopisy si můžete také výhodně předplatit!
Nenechte si ujít další zajímavé články
reklama

O nás

Jedinečný web, který Vám přináší aktuální zprávy ze světa slavných osobností. Můžete poznat skutečné životy populárních herců, zpěváků či jiných známých celebrit. Odhalit strhující životní story slavných hvězd, jejich lásky, prohry, vítězství, spalující vášně, bolestné rozchody, i usmíření a osudové vzestupy i pády těch největších českých i světových legend.

Vaše redakce

Copyright © RF-Hobby.cz
Provozovatel: RF HOBBY, s. r. o., Bohdalecká 6/1420, 101 00 Praha 10, IČO: 26155672, tel.: 420 281 090 611, e-mail: sekretariat@rf-hobby.cz