Moje šťastná hvězda

Zemřela světová hvězda

Filmový svět přišel o jednu ze svých největších hvězd. Známý a úspěšný herec Jean-Paul Belmondo (†88) prohrál svůj boj s časem.  „Nějaký čas už byl unavený. Odešel poklidně ve svém pařížském domě obklopen rodinou,“ sdělil jeho právní zástupce. Fanoušci po celém světě pořád oplakávají jeho odchod na věčnost.


I přesto  ale navždy zůstane v jejich srdcích jako Bob Saint-Clair v Muži z Acapulca, kaskadér Michel Gaucher ve Zvířeti nebo Joss Beaumont ve špionážním dramatu Profesionál.


Když se objevil v nějakém filmu, byla to záruka, že bude úspěšný.

Ženy mu padaly k nohám

Jean-Paul Belmondo, kterému se přezdívalo Bébel, se už na začátku kariéry vyšvihl mezi nejlepší herce své doby. V 60. letech se stal hvězdou francouzské nové vlny a postupem času jeho popularita ještě víc stoupala. Opačné pohlaví z něho bylo úplně vedle.

Rošťácký kukuč v kombinaci s jistým rebelstvím, to bylo přesně to, na co ženy  letěly. Sám herec byl sice za jejich přízeň rád, skandálům se však úspěšně po celý život vyhýbal. Byl dvakrát ženatý a měl čtyři potomky. 

V roce 1994 se mu ale život zhroutil jako domeček z karet. Jeho nejstarší dcera Patricia (†36) zahynula při požáru. S její smrtí se nedokázal nikdy vyrovnat.

„Když člověk přežije své dítě, je to ta nejhorší věc, která se může stát,“ říkal vždy se slzami v očích. V posledních letech se u něj také stále častěji začalo ozývat chatrné zdraví.

Překonal infarkt i mrtvici

V roce 1999 prodělal na jevišti infarkt, o dva roky později přišla další rána. Na Korsice jej postihla mrtvice. Následky si  bohužel nesl až do svých posledních dní.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
reklama

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden