Můj čas na kafíčko

Žena Krokodýla Dundeho vzkázala své sokyni: „Ty nejlepší roky jsem s ním stejně prožila já!“

Dohromady je dal filmový trhák, ale jinak neměli moc společného!

Jak Paul Hogan (79), tak Linda Kozlowski (61) se stali hvězdami doslova přes noci díky kultovní komedii Krokodýl Dundee. Párem se stali i v soukromí, ale tam to nakonec nemělo happy end jako ve filmu.

Americká herečka Linda Kozlowski (61), dnes už vlastně bývalá (od roku 2001 pověsila kariéru na hřebík) si šla za svým hereckým snem už od mládí. Hned po škole odjela do New Yorku, aby tam studovala herectví na slavné škole Julliard. Měla dokonce nakročeno k tomu stát se operní zpěvačkou. Nejprve se jí podařilo prosadit se na divadelních prknech. Pak přišla nabídka zahrát si novinářku Sue, která přijíždí do Austrálie poznat muže, který přežil útok velkého krokodýla. Do svérázného muže z divočiny se zamiluje a zruší kvůli němu své dosavadní zasnoubení. Film měl obrovský úspěch, vydělal stamilióny dolarů a dodnes patří k oblíbeným komediím. Zanedlouho vzniklo pokračování, které si v kinech vedlo rovněž dobře. Po letech byl pak natočen ještě třetí díl, ale ten už propadl.

Vzal si ji dvakrát, ale stejně ji opustil!

Paul Hogan (79) byl v Austrálii vyhlášeným komikem. Začátky měl těžké, pracoval i jako stavební dělník, ale pak jednou v televizi zaujal a jeho hvězda začala stoupat. Nutno dodat, že v době natáčení Krokodýla Dundeeho byl Paul ženatý. A abychom to ještě zdůraznili, se svojí ženou měl pět dětí a vzal si ji dokonce dvakrát. V roce 1981 se totiž po 23 letech rozvedli, pak ale zjistili, že bez sebe nemohou být a vzali se znovu. Možná by to tak i zůstalo, kdyby Paul nepotkal Lindu. Společné natáčení je sblížilo, nejvíc prý slavná scéna, kdy Dundee zachraňuje novinářku před obrovským krokodýlem. Ten samozřejmě nebyl pravý, protože na takovou scénu by žádná pojišťovna na světě herečku nepojistila. Pohledu na mladší krásnou blondýnku v černých plavkách byl pro Paula natolik fascinující, že se rozhodl kvůli ní zahodit celý svůj dosavadní rodinný život. Se svojí ženou se rozvedl v roce 1990, kdy už žil s Lindou.

Dvacet let - a měla ho dost!

Paulův rozvod s manželkou, se kterou tvořili v Austrálii oblíbený pár, se dost dotkl australské veřejnosti, která mu novou lásku k Lindě, o 18 let mladší, moc nepřála. Sama Hoganova žena k tomu řekla: „Já jsem si ho užila, když byl mladý, mužný a pohledný. Má pořád pěkné nohy i zadek, ale ona ho dostane už v době, kdy všechno, co chce dělat, je dřepět doma a nikam nechodit. Ty nejlepší roky jeho života jsem s ním prožila já.“ Oba bývalí manželé se ale nakonec přece jen po letech smířili na svatbě svého syna v Sydney v roce 2007. To už Linda dávno vzdala svoji hereckou kariéru. Řekla o tom: „Nikdy jsem nechtěla dělat něco, čemu bych nevěřila. Všechny ty béčkové filmy, které šly přímo na video, mi jenom přidělaly vrásky, protože jsem byla na place jediná, komu na natáčení nějak záleželo. Dala jsem proto přednost svým biologickým hodinám.“ Paula udělala pošesté v životě otcem, měla s ním syna, kterému dali jméno Chance (21). Linda stála po boku australského herce ještě v době, kdy měl velký průšvih se zatajováním daní. Strávila s ním celkem 23 let, ale nakonec svět překvapila zpráva, že se někdejší slavný pár rozvádí. Vyšlo najevo, že už nějaký čas žili odděleně. „Jsem trochu nezodpovědný,“ přiznal Paul v televizním dokumentu. „Dvacet let a měli mě dost. Opotřeboval jsem se.“ Linda zase novinářům řekla, že se s manželem postupně odcizili - i proto, že je ve skutečnosti moc věcí nespojovalo. Paul to potvrdil: „Měli jsme rádi jinou hudbu, jiná jídla, jiné barvy, jiné oblečení, ale i tak to dlouho fungovalo.“ Rozvod se ale obešel bez skandálů nebo praní špinavého prádla. Dvojice se dohodla jak na péči o syna, tehdy ještě neplnoletého, tak na rozdělení majetku.

Úspěch filmu Paul Hogan vůbec nečekal!

Po letech Paul Hogan přiznal, že vůbec netušil, jaký bude mít Krokodýl Dundee úspěch. „Myslel jsem, že to bude taková malá komedie pro australské diváky,“ konstatoval. Z filmu se přitom stal druhý kasovně nejúspěšnější trhák roku. Lindu přitom australští tvůrci nechtěli obsadit, upřednostnili by australskou herečku. Američanka si je ale získala tím, že odmítla jíst napodobeniny jídla v buši a odvážně se pustila do pravých „lahůdek“. Nakonec jí filmaři jmenovali čestnou Australankou!

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden