Můj kousek štěstí

Ženšenový čaj na bystrou mysl a dlouhověkost

Kořen ženšenu připomíná lidskou postavu, jako by byl přírodou přímo stvořen k tomu, aby dokázal léčit úplně celé tělo.  Proto byl i ve staročeštině nazýván Všehoj.

Ženšen patří oficiálně do kategorie superpotravin, které hojí všechno. .Ženšenů existuje více druhů, ale jen jeden je ten pravý. Většina jeho účinných látek se v žádné jiné rostlině nevyskytuje. Už před tisíci lety byl vyhledávaným prostředkem, jak obnovit síly, bránit se nemocem včetně těch nejhorších, zvýšit vitalitu a aktivitu a zpomalit stárnutí. Je mocným ochráncem proti stresorům, jakými jsou fyzické vypětí, psychická zátěž, vliv životního prostředí včetně vlivů toxických látek, alergie, a působení infekčních a dalších škodlivých látek.

Probouzí obranyschopnost

Kromě výrazného vlivu na zvýšení imunity zlepšuje ženšen práci buněk, které přijímají a využívají z organismu cukr. Po jeho užívání mohou často diabetici výrazně snížit dávky svých léků, protože zároveň ovlivňuje i zpracování inzulínu. Výrazně zabírá při odstraňování únavy – liší se však od jiných prostředků, jako je třeba kofein, které pouze zrychlují využití energie. Napomáhá soustředění, zlepšuje paměť i svalovou činnost, což je důsledkem lepšího prokrvení. Přes jeho povzbudivé účinky se ho nemusíte bát. Umí vyvažovat krevní tlak podle potřeb organismu. U lidí s nízkým tlakem je schopný ho zvýšit, naopak u lidí s vysokým krevním tlakem ho snižuje.

Kombinace s jujubou

Tyto dvě pochutiny vzájemně výrazně zesilují své účinky. V této kombinaci jsou účinky ženšenu nejsilnější. Ovoce jujuba, podobné naší švestce, má padesátkrát více vitamínu C než jablka, a dvacetkrát více než citrón. Nejlepší a také nejpříjemnější je konzumace ženšenu a jujuby v podobě čaje, který by se měl popíjet třikrát denně. Přináší nám lepší soustředění, vitalitu a dlouhověkost. .

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden